Welk verzendetiket moet ik gebruiken

Welk verzendetiket moet ik gebruiken?

Dymo, Brother, Zebra, verschillende formaten. Keuzestress, we kennen het allemaal. Ook wij horen het vaak van beginnende ondernemers of webshops. Alles is geregeld: producten, een website, branding, verpakking en dan de vervoerder. Vaak is dit in het begin lastig, omdat je er zeker van wilt zijn dat jouw pakketten aankomen. Welke vervoerder is betrouwbaar en bij welke vervoerder hoort welk etiket?

Vervoerder

PostNL, DHL, GLS, DPD of toch eigen vervoer zoals Coolblue en Amazone. Of je sluit je bij een partij aan als Sendcloud. Hier wordt er namelijk gekeken welke vervoerder het beste bij je past. Hier speelt levertijd een belangrijke rol. Het is zelfs mogelijk om je pakket dezelfde dag nog te laten bezorgen. Welke vervoerder je ook kiest, zorg ervoor dat je weet hoe je jouw pakket moet verzenden.

Specificaties

Voordat je een vervoerder kiest, zijn specificaties belangrijk. Denk hierbij aan het product wat je verzend. Hoe waardevol is het? En moet je het verzekeren? Hoe groot of klein is het product? En kan dit ook met een specifieke vervoerder? Hoeveel pakketten verstuur je per dag of per week? Tot hoe laat wil je versturen en kom je het brengen of wil je dat het opgehaald wordt? En niet geheel onbelangrijk, maar heb je alleen klanten in Nederland, in Europa of misschien wel wereldwijd?

Welk verzendetiket moet ik gebruiken?

Nu je je vervoerder hebt gekozen is het belangrijk om te weten welk verzendetiket je moet gebruiken. En eigenlijk is dit de makkelijkste keuze. Gebruik je DHL als vervoerder, dan kies je voor het verzendetiket 102 x 210 mm. Bestel je de originele dan ben je al snel €20-25 per rol kwijt met 300 labels. Zonde, want je kan ook de DHL compatible verzendetiketten kopen vanaf €3,- per rol. Hetzelfde geldt voor de vervoerders GLS, PostNL, DPD en UPS. Deze Zebra-verzendetiketten hebben het formaat 102 x 150 mm en kunnen voor alle vervoerders gebruikt worden. Gebruik je veel brievenbuspakketten of wil je je pakketten voorzien van informatie? Dan kies je voor de Dymo-etiketten. De Dymo 99014 wordt het meest gebruikt als groot adresetiket of verzendetiket. Voor welke vervoerder je ook kiest, bij Crazylabels.nl krijg je altijd de beste prijs voor je labels.